2019-05-02

Så här köper du bil av oss

Att köpa bil är ju alltid svårt. Man har olika sätt att se på saker och ting och det är oftast gamla bilar vi talar om. Vi försöker alltid att beskriva bilen på ett ärligt och rakt sätt. Vi kan skicka bilder på allt du vill se. Vi kan även få fram videor och annan dokumentation för att du skall känna dig trygg med ditt köp.

Vi på Fordonsimporten har över 30 års erfarenhet av import och försäljning av amerikanska och europeiska bilar. Vi har hittat och tagit hem många bilar till Sverige. Allt från renoveringsobjekt till riktigt fina bilar. Vi gör detta för att vi brinner för bilar i allmänhet, och amerikanska bilar i synnerhet. Vi har levt med dessa i så många år och vi ser en stolthet i att få leverera din drömbil. Som du vill ha den och till rätt pris. Vi vill kunna prata med er på sommarens träffar och konstatera att ni gjorde en riktigt bra affär på just den bilen ni ville ha.

Ibland har vi bilar på lager här hos oss. Då kommer du och tittar. Förhoppningsvis bestämmer du dig för den och betalar på överenskommet sätt.

Men vi har ju även ett antal bilar som ägs av någon av våra samarbetspartners. Dessa bilar hanterar vi lite annorlunda...

Vi förser dig med foton på allt du vill ha. Vi kan som sagt även få fram videos etc. Vi beskriver bilen på bästa tänkbara och ärliga sätt. Samtliga bilar vi säljer har vi själva sett, så vi kan gå i god för att de är på det sättet vi säger.

När du känner dig nöjd med bilder och beskrivning så skriver vi ett avtal på den bilen du vill ha. I det läget betalar du 80% av överenskommet pris till vårt konto i Handelsbanken. Då börjar vårt arbete med att ordna transport och se till att allt fungerar. Nu är bilen fullförsäkrad så du ska känna dig trygg. Vi ser till att du hela tiden får information, via sms eller mail eller telefon, om var bilen befinner sig och vad statusen är just nu.

När bilen anländer till oss ordnar vi all pappershantering, vi ordnar med ursprungskontroll, registreringsbesiktning och kontrollbesiktning. Hela tiden med information till dej. När detta är klart så få du meddelande om att du kan hämta din besiktade och klara drömbil hos oss. Alternativt så levererar vi den hem till dej, med biltransport, till självkostnadspris. Då betalar du de sista 20% av köpeskillingen. Det finns ju även den möjligheten att du själv fixar besiktning.

Det ska vara smidigt, tryggt och enkelt att handla bil av oss.

Men vad händer om bilen inte är som vi beskrivit.... Detta har aldrig hänt men givetvis måste vi gardera oss för ett sådant scenario också. Om bilen du beställt, väsentligt, skiljer sig från vad vi beskrivit och vad vi skickat bilder på så kommer vi i första hand att rätta till de fel vi gemensamt kommer fram till, och vi fullföljer avtalet. Om bilen har så grava fel att avtalet inte kan fullföljas så får du självklart dina pengar tillbaka.